dimarts, 18 de novembre del 2008

TEMA 1b. Què Mesurem?

Unitats S.I. (Sistema Internacional)
Longitud : 1 dimensió. metre (m)
Superfície: 2 dimensions. metre quadrat (m2)
Volum: 3 dimensions. metre cúbic (m3)

Capacitat i volum: litres (l)

Massa: quilogram (Kg)

Pes (Força): Newton (N) = m * kg * s-2

Temps: Segons (s)

Introdueix com a comentari el teu resum dels apartats H,I,J,K del dossier. Aprofita per llegir-te els resums dels teus/les teves companys/es .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aqui teniu el meu resum:
Durant aquest temps, hem començat estudiant les mesures antropomorfiques. D'aquest primer apartat em fet varies activitats, una d'elles era simular el gran debat per a unificar la mesura. Vam interpretar varis personatges: botiguers, professors, viatgers, cientifics, etc.
Després vam continuar amb els canvis d'unitat(longitud), vam fer un full de treball amb que hem practicat els canvis.
Un cop acabat aquest apartat vam continuar fent la mesura de volums amb provetes que igual que amb l'apartat anterior vam fer varies activitats.
Tot seguit vam seguir fent el treball amb unitats de capacitat i volum i vam fer uns quants exercisis.
Finalment vam acabar fent la mesura de pesos amb les balances i el calcul de londgituds i de distancies.

Anònim ha dit...

Hola Albert,
et deixo el meu resum aquí:

Des de que vam començar el curs, portem treballant les mesures, tan siguin de longitud, com de pes,... Hem reproduït el gran debat que va tenir l’acadèmia de les ciències per arribar a un acord amb la mesura nova, (el metre), també hem treballat les mesures antropomòrfiques, i el últim que estem treballant ara, són les mesures de pes i de capacitat. Estem veien que aquestes són derivades del metre, i això ho van fer per a que a la gent no li costés tant aprendre-se-les, així sempre seria: km, kg, kl o mm, mg i ml. Aquest tema m’agrada bastant, encara que per mi, es bastant difícil d’aprendre.
Per la part de calculadora, estem fen problemes de fraccions, enigmes numèrics i càlculs també de fraccions, que tot això ho portem fent des de que vam començar a tocar aquest tema de la calculadora. Això si que és complicat!

Anònim ha dit...

Aqui us deixo el meu resum:

Durant aquests dies que portem fent matemàtiques hem estat treballant les Unitats del Sistema Internacional. La longitud (m), la superfície (m2) i el volum (m3). La longitud va ser el que primer vam treballar, vam aprendre a fer canvis d'unitats, per exemple, de metres a centímetres, o de decímetres a kilòmetres. Cada cop que volies passar una cosa a una longitud diferent havies de posar-li un zero o treure-li. També vam aprendre les mesures de capacitat i de pes, que eren casi bé el mateix que el metre però canviant el metre per el gram o el litre. Vam aprendre que en un dm3 i cabia un litre d'aigua o de líquid. D'altra banda també vam fer mesures de volums amb provetes. Vam fer un exercici que tractava sobre les provetes, et deien una quantitat i tu l'havies de representar amb la proveta. Vam fer un full de treball amb unitats de capacitat i volum. Un exercici d'aquest full l'havíem que fer a casa, havíem de mirar alguns envasos de líquids o de massa i havíem d'apuntar la quantitat que deia a l'etiqueta. També vam fer mesures de pesos amb balances. Havíem de fer uns exercicis que teníem en el dossier sobre els grams.